(Ν)τοματοριζότο

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

300γρ ρύζι για πιλάφι (αλλά και ιταλικό, ταϊλανδέζικο, ή μπασμάτι που έβαλα και εγώ)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
500γρ ντομάτες σε κύβους (ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 ποτήρι λευκό κρασί
450γρ ζωμός λαχανικών από κύβο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
3 φέτες λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
Αλατοπίπερο
2 πρέζες ζάχαρη

 Εκτέλεση   Διαδικασία

 

Τσιγαρίζουμε καταρχάς το κρεμμύδι και μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου γίνει διαφανές. Προσθέτουμε και το σκόρδο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη το μισό δυόσμο και τις ντομάτες. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, και μετά προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας.

Σ΄αυτό το στάδιο προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας ή τις λιαστές ή και τα δύο.

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μελώσει το ρύζι, ανάλογα με την ποιότητά του. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο βραστό νερό.

Τέλος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και δυόσμο, κανά δυο κυβάκια βούτυρο και αφήνουμε σκεπασμένο να απορροφήσει τα υγρά του.

Το σχόλιο της μαμάς:

Ένα απλό φαγάκι που όλοι θέλουμε να ετοιμάσουμε, με τα καλά του καλοκαιριού. Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό και με «τσαχπινιές» .

http://www.tasty-day.gr