Μπάμιες κοκκινιστές

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπάμιες (φρέσκιες) η κατεψυ

γμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ξίδι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπάμιες, κόβοντας ένα μέρος από το κοτσανάκι τους. Τις πλένουμε πολύ καλά ,τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις αφήνουμε για 1/2 με 1 ώρα στο ξίδι πριν τις μαγειρέψουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες η τα ντοματάκια κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο με την ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν.

Εάν επιλέξουμε κατεψυγμένες μπάμιες γλυτώνουμε την αρχική διαδικασία και ακολουθούμε τις οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία. Μετά εκτελούμε κατά γράμμα την συνταγή.

tastyday.gr