Με το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκε ο Νίκος Λέγκας

 

DSC00391

Τα θέματα των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας στο Νομό Τρικάλων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί από το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για τις εξελίξεις στον τομέα αυτό.

 Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό του γραφείο με την Πρόεδρο Ντίνα Δήμα και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κόσσυφα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της αγοράς εργασίας στο Νομό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη επανεκκίνησης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και ευκαιρίες απασχόλησης κυρίως για τους νέους που σήμερα πλήττονται από την ανεργία. Τονίστηκε δε ότι τα επίσημα στοιχεία δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στο μέτωπο της ανεργίας.

 Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας καθώς και αυτό της μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

 Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε ότι απαιτείται η αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής η οποία όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι είναι αδιέξοδη. Πολιτική η οποία δημιουργεί απανωτά υφεσιακά σοκ στην αγορά με την αφαίμαξη υπέρογκων ποσών από συνταξιούχους, υπαλλήλους, ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, πολύτεκνους και ΑμεΑ.

 Τονίστηκε επίσης ότι η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και η ανάκαμψη της οικονομίας του Νομού δεν μπορεί να γίνεται με ευχές αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες στη βάση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος το οποίο θα αναχαιτίσει την επιχειρούμενη αποκαθήλωση όσων έχουν επιτευχθεί με κόπους και αγώνες μέχρι σήμερα.

 Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Λέγκας επανέλαβε ότι μέρα με τη μέρα σημειώνονται σημαντικές απώλειες σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα του Νομού Τρικάλων στο όνομα μιας δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης. Στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής δυστυχώς τέθηκαν όλες οι αναπτυξιακές κατακτήσεις του Νομού Τρικάλων. Από τη μεγαλύτερη ως τη μικρότερη. Από τον Ε65, έως την κατάργηση των σχολών των ΤΕΙ, και από την κατάργηση των περιφερειακών υπηρεσιών έως την παντελή ανυπαρξία των στοιχειωδών έργων υποδομής στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η υποβάθμιση συντελείται με πρόδηλη διακριτική μεταχείριση έναντι άλλων Νομών της χώρας.