Μακαρονάδα με γεμιστά κεφτεδάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Με παρμεζάνα ή φέτα για το τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 φέτα λευκό ψωμί χωρίς κόρα κομμένη σε κομμάτια
  • 700 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 κ.γ. σπόρους μάραθου
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 24 κυβάκια φέτα 1 εκ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες κονκασέ ντομάτα (800 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινο τσίλι χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένο
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή σπασμένη φέτα για το σερβίρισμα
  • ½  ματσάκι βασιλικό ή όποια άλλη πρασινάδα θέλουμε

Διαδικασία
Τοποθετούμε το γάλα και το ψωμί σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 5′ ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά, τον μάραθο, το μπούκοβο, το μισό σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα μας και βάζουμε στο κέντρο τους από ένα μπαλάκι τυριού. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 4′- 5′, γυρίζοντας τα περιστασιακά ή μέχρι να ψηθούν.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30”. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2′ ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Στο μεταξύ, βάζουμε 4 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος τους, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και την αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το τσίλι, τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια. Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή σπασμένη φέτα και βασιλικό ή όποια άλλη πρασινάδα θέλουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com