Δεν μας έφτανε ο κακός μας ο καιρός στα Τρίκαλα έχουμε και τη γρίπη να θερίζει…

Χαμός κυριολεκτικά γίνεται αυτή την εποχή με τις πάσης φύσεως ιώσεις που ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο. Δεν θα ήταν υπερβολή αν ισχυριζόμασταν ότι τα μισά Τρίκαλα είναι στο κρεββάτι, κάτι που φυσικά ισχύει και για όλη την Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος που επικρατούν  σε όλη την χώρα και στην περιοχή μας, κάνουν την γρίπη και όλες τις ιώσεις που έτσι κι αλλιώς είναι σε έξαρση αυτή την εποχή, να επιμένουν ακόμη παραπάνω με πολλά και βαριά συμπτώματα για τους ασθενείς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους μας, καθώς πρέπει να τηρούμε απαραίτητα τις συνθήκες και τους κανόνες υγιεινής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του trikalaIN, μόνο τις τελευταίες ημέρες έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 3 άτομα που νοσηλεύονταν στην παθολογική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Τρικάλων με συμπτώματα ισχυρής εποχιακής γρίπης.

Να σημειωθεί βέβαια ότι τα συγκεκριμένα άτομα που έχασαν την ζωή τους, ήταν ηλικιωμένα άτομα και αντιμετώπιζαν και άλλα προβλήματα υγείας, αλλά όπως και να έχει η κατάσταση τα σημάδια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και χρειάζεται προσοχή από όλους και ιδιαίτερα από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή τους ηλικιωμένους και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.