Αυτά τα Θεοφάνεια θα τα γιορτάσουμε έτσι;

-Το πάγωμα του Ληθαίου προβληματίζει το τριπρόσωπο για  την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

-Ένα ασυνήθιστο και απρόσμενο πρόβλημα έρχεται  να προστεθεί  σε αυτά που αναμένεται να φέρει  το επερχόμενο κύμα ψύχους. Οι πολικές θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και -20 βαθμούς κελσίου στην πόλη των Τρικάλων,  σύμφωνα με τους ειδικούς,  θα παγώσουν τα νερά του Ληθαίου ποταμού,με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

 • Οι απανωτές συσκέψεις που γίνονται  ανάμεσα στο Δήμο Τρικκαίων , στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και στην Περιφερειακή Eνότητα Τρικάλων (η οποία έχει εξειδικευθεί στη ρίψη τόνων αλατιού) με στόχο να βρεθεί λύση  και να μην ακυρωθεί η τελετή των Θεοφανείων  δεν έχει αποδώσει καρπούς μέχρι αυτή την ώρα.
 • Σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ του όφη,  ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, πρότεινε  να μεταφερθεί  το ειδικό γεωτρύπανο που χρησιμοποιήθηκε στη γέφυρα της Διάβας, για να σπάσει τον πάγο που θα σχηματιστεί στο Ληθαίο ποταμό.
 • Σε αντίθετο μήκος κύματος,  ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου πρότεινε να τοποθετηθούν ειδικές ηλεκτρικές αντιστάσεις  με σκοπό την άνοδο της θερμοκρασίας των  νερών έτσι ώστε να μην παγώσουν. Μάλιστα όπως  τόνισε,αν είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, θα μπορούσε διαθέτοντας κάποια από τα φωτοβολταϊκά  πάνελ που του περισσεύουν, να κάνει  τον Ληθαίο ακόμη και Σαντάνσκι, βάζοντας παράλληλα ακόμη ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της πιο εξελιγμένης τεχνολογικά πόλης αυτού του πλανήτη.
 • Ο κίνδυνος ωστόσο να καταγγελθεί το εγχείρημα για περιβαλλοντικούς  λόγους,από τον εκπρόσωπο του Φυσάει Κόντρα  κ. Δ.Παπαθανασίου έβαλε στην άκρη  την πρόταση του Δημάρχου Τρικκαίων.
 • Ποιο ρηξικέλευθη η πρόταση του Μητροπολίτη μας, ο οποίος  πρότεινε να πραγματοποιηθεί η ρήψη  στο παγωμένο Ληθαίο ,ενώ η συλλογή του Σταυρού να γίνει  από νέους και νέες των κατηχητικών σχολείων  της πόλης, με την απαραίτητη προϋπόθεση και για να μην σπάσει ο πάγος να φορούν πέδιλα πατινάζ.
 • Η πρόταση αυτή του Μητροπολίτη μας, μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται να είναι η επικρατέστερη,  αφού οι εμπλεκόμενες πλευρές  μάλλον συμφωνούν.  Μάλιστα η πρόταση αυτή εμπλουτίστηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι τις ώρες  της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού  θα κλείσει το παγοδρόμιο του Μύλου των Ξωτικών,έτσι ώστε οι οπαδοί του αθλήματος να οδηγούνται υποχρεωτικά στο Ληθαίο όπου θα έχουν την δυνατότητα με έκπτωση 20%  από τις τιμές του Μύλου, και να ικανοποιήσουν την αθλητική επιθυμία τους και ενδεχομένως εφόσον πιάσουν τον Σταυρό, να λάβουν την Θεία Χάρη μετά ολόχρυσου σταυρού από τα χέρια του Μητροπολίτου μας.
 • Παράλληλα ανακοίνωσε ότι και οι εθελοντές Τρικάλων υπό την καθοδήγηση του κ. Λάππα θα βοηθήσουν τους Πατινέρ ! στο δέσιμο των πέδιλων. Η ιατρική κάλυψη (εξαρθρώματα ,ρήξεις κ.α.) έχει ανατεθεί στο γενικό ιατρό κ. Κουτσονάσιο και στον ψυχίατρο και ένθερμο υποστηρικτή των ανθρωπίνων ψυχών κ.Λιάπη  εξ ημισείας, ενώ τη συνεννόηση με το σύλλογο βουτηχτάδων των Θεοφανείων ,οι οποίοι αναμένεται να αντιδράσουν αφού και αυτοί θα πρέπει να φορούν πέδιλα πατινάζ έχει αναλάβει ο ειδικός διαμεσολαβητής του Δήμου κ. Ηλίας Φουντούνας.
 • Τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Strasbourg Clubκ Τάσος Κατσιάνης πληροφορηθείς την πρόταση όπως διαμορφώθηκε έκανε την ακόλουθη δήλωση…. «με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Strasbourg Club θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην πρωτοβουλία να παντρέψετε στο φετινό και λόγω του παγετού εορτασμό  των Θεοφανείων, το ευγενές άθλημα του πατινάζ, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης».
 • Στην συνέχεια ο κ. Κατσιάνης επισημαίνει ότι και στην καθολική εκκλησία το πατινάζ έχει και την προστάτιδά του. Την Αγία Lidwina, που γεννήθηκε το 1380. Ένα ατύχημα στο πατινάζ της στέρησε τη χαρά να πατινάρει. Αφοσιώθηκε στους άλλους και λέγεται ότι έκανε και θαύματα εν ζωή. Πέθανε το 1433. Για πρώτη φορά το 1890 τιμήθηκε σαν αγία και το 1944 επίσημα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του αθλήματος.Αυτά από τον Τάσο.

Ο Οφις ο οφιοφάγος θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Έγκυρες πληροφορίες και  από τον ανταποκριτή (συγγνώμη διορθώνω) αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη.

 

                                                                                                  @ ο όφις ο οφιοφάγος

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Σχόλια και λεζάντες είναι αποτέλεσμα εξωτερίκευσης των «εσώψυχων» και σατιρικών επινοήσεών μας. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Να τα καταναλώσετε ΑΦΟΒΑ αλλά και με σύνεση!!!!
 • Η παρούσα στήλη δεν χρηματοδοτείται , ούτε επίσης κόβει τιμολόγια. Για αυτό και δεν χρωστάει καλή κουβέντα σε κανέναν. Οι αναγνώστες της δικαιούνται να καταγγείλουν τυχόν εκτροπές της, ΜΟΝΟ  στον συνήγορο του καταναλωτή.Οι ενδιαφερόμενοι για καλές κουβέντες μπορούν να τις αναζητήσουν σε άλλες στήλες της παρούσας ή και των άλλων ιστοσελίδων.